• 08508850122
  • info@bilimnettasarim.com

2015 yılının en iyi ve en çok kullanılan programlama dilleri

Programlama dilleri web tasarım da veya hayatımızda birçok yerlerde bulunmuştur. Peki bu programlama dili nedir? Hemen tanımını sizlerle paylaşmak isterim. Programlama dili yazılımcının bir algoritmayı ifade etmek amacıyla, bir bilgisayara ne yapmasını istediğini anlatmasının tek tipleştirilmiş yoludur.

2015 yılının en iyi ve en çok kullanılan programlama dilleri ve kullanılan yüzdelik sayıları şunlardır ;

  • PYTHON : Kullanıcıların %31,2 kısmı kullanmış olan bu programlama dili 1. sırada yer almaktadır. Peki bu python nedir ? Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.
  • Java : Kullanıcıların %19,6 kısmı kullanmış olup en iyi programlama dilleri sırasında 2.sırayı almaktadır. Java’nın tanımını yapacak olursak; Java ilk olarak Sun Microsystems tarafından 1995 yılında piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur.
  • C++ : Kullanıcıların %9,8 kısmı kullanmış olup en iyi programlama dilleri arasında 3. olarak ilk 3 e girmeyi başarmış olan bir dildir.C++’ın tanımını yapacak olursak; C++ Bell Laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C’yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı bir programlama dilidir.
  • C# : Kullanıcıların %7,4  kısmı kullanmış olup 4.sırayı kazanmış olan bir programlama dilidir. C#’ın tanımını yapacak olursak ; C#  Microsoft’un geliştirmiş olduğu yeni nesil programlama dilidir. Yine Microsoft tarafından geliştirilmiş .NET Teknolojisi için geliştirilmiş dillerden biridir.
  • Ruby : Kullanıcıların %7,1  kısmı kullanmış olup 4.sırayı kazanmış olan bir programlama dilidir. Peki bu ruby nedir? Ruby , nesneye yönelik, dinamik, reflektif bir programlama dilidir.
  • C : Kullanıcıların %6,1 kısmı kullanmış olup 5.sırayı kazanan bir programlama dilidir. C’nin tanımını yapacak olursak; AT&T Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından UNIX İşletim Sistemi’ ni geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş yapısal bir programlama dilidir.
  • Javascript :  Kullanıcıların %6,1 kısmı kullanmış olup 6.sırada yer alan bir programlama dilidir. JavaScript, yaygın olarak web tarayıcılarında kullanılmakta olan dinamik bir programlama dilidir.
  • PHP:  Kullanıcıların %3,6  kısmı kullanmış olup 7.sırayı kazanmış olan bir programlama dilidir. Peki PHP nedir? PHP  internet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, HTML içerisine gömülebilen betik ve programlama dilidir
  • VB.NET : Kullanıcıların %0,4 kısmı kullanmış olup son sırada yer alan bir programlama dilidir. VB.net tanımını yapacak olursak ; VB.NET ,Microsoft tarafından, Basic programlama dili üzerinde geliştirilmiş, olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir.

Düşünceni Paylaş